Tarjoamme jäsenillemme kokonaisvaltaisia metsäluonnon hoidon, puukaupan ja metsien käytön palveluja. Voitte kääntyä puoleemme kaikissa metsään liittyvissä asioissa. Metsänhoitoyhdistys on jäsentensä oma palveluyritys.
Metsänhoitoyhdistys Karhu toimii Satakunnassa Honkajoen, Jämijärven, Kankaanpään, Karvian, Nakkilan, Pomarkun, Porin ja Siikaisten kuntien (kaupunkien) alueilla. Jäseniä yhdistyksessä on noin 3150 kpl (103.000 ha) ja heitä palvelemassa yhdistyksessä on 8 toimihenkilöä. Yhdistyksen hallitukseen kuuluu 5 henkilöä. Ylin päättävä elin, valtuusto muodostuu 24:stä valtuutetusta, jotka on valittu toimeen postiäänestyksellä. Yhdistyksen perustehtävä on auttaa jäseniään (metsänomistajia) kaikissa metsään liittyvissä asioissa.
Kankaanpää
Torikatu
5
38700 Kankaanpää
Metsänhoitoyhdistys Karhun Avainluvut
3150
Jäsentä
7
Toimistoa
8
Henkilöstöä
7
Metsäasiantuntijaa
103000
Yksityismetsän pinta-ala
33
Metsätilan keskikoko
650000
Keskimääräinen hakkuukertymä
739000
Puuston vuotuinen kasvu
1 ja 2
Rahoitusvyöhyke
Ajankohtaista
Kaikki uutisetOmaMetsään on julkaistu uusia ominaisuuksia mhy-jäsenille
Valtakunnallinen
OmaMetsä-palvelu on nykyajan metsänomistajan tärkein työkalu. Sen mobiiliversio kulkee mukana kätevästi taskussa. OmaMetsä on henkilökohtainen työkalu oman metsän tilanteesta ja hoidosta, paikallisten palveluiden saatavuuden varmistamisesta ja oman metsäasiantuntijan tavoittamisessa.
Metsäalan uusi podcast syntyi Suomen Metsäsäätiön tuella - juontajina Jonna Matikainen ja Roope Tonteri
Valtakunnallinen
Jonna Matikainen ja Roope Tonteri juontavat Suomen Metsäsäätiön rahoittamaa uutta Honkataipaleella-podcastia. Suomen Metsäsäätiön rahoittama Honkataipaleella-podcast valottaa metsäalan arkea haastattelemalla metsäammattilaisia opiskelijoista eläkeläisiin.
Alueellisten metsäohjelmien uudistaminen käynnistyy
Valtakunnallinen
Maakuntatasolle laadittavissa alueellisissa metsäohjelmissa määritellään metsien kestävän hoidon ja käytön sekä metsätalouden kehittämisen yleiset tavoitteet. Ne myös asettavat tavoitteet metsätalouden kannustejärjestelmästä (metka) rahoitettavien metsänhoitotöiden toteutusmäärille ja rahoitukselle. Uudet alueelliset metsäohjelmat laaditaan kaudelle 2026-2030 ensi vuoden aikana.
200 000
metsänomistajaa jäsenenä
1000
metsäasiantuntijaa metsänomistajien käytettävissä
yli 30
jäsenetukumppania, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita jäsenetuhintaan