Uusia metsäasiantuntijoita

keski-suomi

Asko Heinonen Pihtiputaalle

Pihtipudas on tuttua seutua Asko Heinoselle, tai ainakin Pihtiputaan tiet ja sillat, jotka olivat osa Heinosen työnkuvaa Metsäkeskuksella työskennellessään.

-Melko lyhyt työmatkakin tulee olemaan Pyhäjärveltä. Pihtiputaalla metsän kasvu on jo ihan toista luokka ja Viitasaarella meinaa jo lippis pudota päästä, kun yrittää puun latvoihin katsoa, hän naurahtaa.

Heinosella on takanaan työkokemusta myös mm. Metsähallituksella ja Pyhäjärven metsänhoitoyhdistyksessä. Tie- ja ojahommien lisäksi tuttua on asiakaspalvelu sekä esimerkiksi Metsään.fi-aineistoihin liittyvä metsänmittaus.
-Metsänhoidossa kaikki osatekijät ovat tärkeitä, mutta ellei taimikonhoitoja tee, siitä metsänomistaja maksaa sata vuotta eteenpäin. Tukki on otettava tarkasti talteen ja uudistettava mahdollisimman pian. Niiden lisäksi ympäristöasiat tulevat yhä enemmän esille, hän mainitsee metsänhoidon tärkeitä kulmakiviä.

Roope Haarma Viitasaarelle

Viitasaaren itäosissa aloittaa Roope Haarma. Hän valmistuu lähiaikoina metsätalousinsinööriksi Joensuun Karelia-ammattikorkeakoulusta ja kotoisin hän on Mäntsälästä. Metsänhoitoyhdistyksen työt ovat tuttuja mm. harjoittelusta Mhy Etelä-Savossa.

-Halusin töihin nimenomaan metsänhoitoyhdistykseen, koska työnkuva on monipuolinen ja odotan innolla töiden alkua Mhy Keski-Suomessa.
-Metsäasiantuntijana haluan olla avarakatseinen ja minusta on tärkeää, että metsänomistajalle tarjotaan erilaisia vaihtoehtoja hänen metsiensä hoitoon, hän toteaa.

Juho Saharinen Saarijärvelle

Juho Saharinen aloittaa metsäasiantuntijana Saarijärven Pylkönmäellä. Orimattilasta lähtöisin oleva Saharinen on viittä vaille valmis metsätalousinsinööri ja asuu tällä hetkellä Jyväskylässä.

-Töiden alkua odotan ja täysillä olen lähdössä uuteen ja kokeilemaan siipiä koulun jälkeen. Ihmisten kanssa tulen hyvin toimeen, Saharinen sanoo.

Metsänhoito on tullut tutuksi vanhempien metsätilan kautta.

Metsäasiantuntijan työssä yksi tärkeimmistä asioista on hänen mielestään vuorovaikutus ammattilaisen ja metsänomistajan välillä.

-Yhä useampi metsänomistaja asuu kauempana metsistään ja siksi on tärkeää, että tietoa saa välitettyä sellaisessa muodossa, että metsäasiantuntija tulee ymmärretyksi, hän toteaa.

Ajankohtaista

  1. Ympäristötuki: mhy kartoittaa ja valmistelee tukihakemuksen

    Ympäristötuki: mhy kartoittaa ja valmistelee tukihakemuksen

    Keski-Suomi

    Mhy:n metsäasiantuntija kartoittaa metsäsi mahdollisuuden ympäristötukeen ja hakee hakemuksen.

    Lue lisää
  2. Kiinnostus sekametsiin kasvaa

    Kiinnostus sekametsiin kasvaa

    Keski-Suomi

    Sekapuuston kasvatus vaatii perehtyneisyyttä. Parasta on jos sitä tehdään tietoisesti jo taimikkovaiheessa.

  3. Taimikonhoidon laiminlyönti vie kolmasosan tulevista hakkuutuloista

    Taimikonhoidon laiminlyönti vie kolmasosan tulevista hakkuutuloista

    Keski-Suomi

    Pelkästään hoidon viivästyminenkin nakertaa metsänomistajan taloudellista tulosta, kun työn hinta nousee ja kasvavaan puustoon syntyy helposti laatutappioita.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset