Sinä päätät mistä ja milloin puutasi myyt. Kaikki alkaa puunmyyntisuunnitelmasta. Oma metsäasiantuntijasi huomioi metsäsi mahdollisuudet, omat toiveesi ja metsän monimuotoisuuden puunmyyntisuunnitelmaa laatiessaan. Puun myynnin suunnittelu on tärkeää, sillä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Puunmyyntisuunnitelmia kannattaa aina olla tehtynä, vaikket juuri nyt olisikaan myymässä puuta. Kun puukaupan aika tulee, näet valmiista suunnitelmista, mitä myytävää sinulla olisi.
Moni kilpailuttaa vakuutukset, sähkösopimukset ja puhelinliittymät – mikset kilpailuttasi myös puukauppasi? Puun myynti kokonaispalveluna valtakirjalla takaa, että puukauppasi kulkee parhaita mahdollisia polkuja. OmaMetsästä näet ajantasaiset puun hinnat sekä omat puunmyyntimahdollisuutesi, ja aloitat puukaupat helposti oman metsäasiantuntijasi kanssa.
Metsänhoitoyhdistykset tarjoavat jäsenilleen vaihtoehdon pystykaupalla tehtävälle puukaupalle. Metsänhoitoyhdistys välittää puut ostajalle ja puunkorjuun hoitavat yhdistyksen omat, luotettavat urakoitsijat. Korjatut puut kuljetetaan metsänhoitoyhdistyksen toimesta paikallisille tuotantolaitoksille tai luovutetaan ostajille tien varteen pinottuina.
Saat avun jatkuvaan kasvatukseen meiltä! Jatkuva kasvatus on metsänhoitoa ilman avohakkuita. Sen tavoitteena on metsikön luontainen uudistuminen ja säilyminen peitteisenä. Metsässä kasvaa eri ikäisiä puita, nuorista taimista vanhoihin puihin. Jatkuvassa kasvatuksessa metsää hoidetaan hakkaamalla sitä säännöllisesti. Hakkuissa metsiköstä poistetaan pääasiassa arvokkaimpia tukkipuita.
Korjuunvalvonta on tärkeä osa onnistuneessa puukaupassa. Hakkuusopimuksella asioista sovitaan, mutta sen jälkeen on vielä varmistuttava, että sopimusta on noudatettu ja sovitut asiat on myös toteutettu. Maastossa tehtävä korjuunvalvonta varmistaa, että siellä tehtävät toimet eivät aiheuta metsänomistajalle tappioita nyt eikä tulevaisuudessa. Toimistolla tehtävä mittausasiakirjojen tarkastuksella todetaan, että hakkuusopimuksella sovittuja mittoja on käytetty ja puutavaralajeja tehty.
Valtakunnallinen
Luonnonhoito talousmetsässä on yhtä tärkeä osa metsänomistamista kuin vaikkapa taimikonhoito. Hyvää luonnonhoitoa on säästöpuiden jättäminen hakkuissa, lahopuun säästäminen ja lisääminen, lehtipuuosuudesta huolehtiminen, riittävien suojavyöhykkeiden jättäminen vesistöjen ja pienvesien varsille, riistatiheikköjen säästäminen ja luontokohteiden rajaaminen käsittelyn ulkopuolelle.
Valtakunnallinen
Sertifioinnin tarkoitus on osoittaa puutuotteen loppukäyttäjälle, että puut on kaadettu sekä taloudellisesti, ekologisesti että sosiaalisesti kestävällä tavalla. Suomalaista puuta viedään ulkomaille. Siellä ei tunneta suomalaista metsänhoitoa, metsänomistusta tai työoloja. Sertifioinnilla osoitetaan, että puun alkuperä on kestävästi hoidetuista metsistä.
Valtakunnallinen
Hyvällä metsänhoidolla takaamme kestävän metsätalouden ja turvaamme metsien monimuotoisuutta. Suomalaisessa metsänhoidossa pidetään huolta metsien monimuotoisuudesta monin eri keinoin. Metsänomistajat ovat tärkeä lenkki monimuotoisuuden edistämisessä ja arvokkaiden luontokohteiden säilyttämisessä.