Metsänhoitoyhdistys on metsänomistajien hallinnoima ja tuottaa metsäpalveluita alueensa metsänomistajille
Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Pirkka on metsänomistajan oma organisaatio ja yksityismetsien asiantuntija. Toimimme Virtain, Jämsän Kuoreveden ja Längelmäen, Mänttä-Vilppulan, Juupajoen, Oriveden, Ruoveden, Ylöjärven Kurun sekä Tampereen Teiskon ja Aitolahden alueilla.
Mhy Pohjois-Pirkan alue on jaettu kahteen operatiiviseen toiminta-alueeseen: eteläiseen ja pohjoiseen. Aluerajana toimii Näsijärven vesistö Mänttä-Vilppulasta Tampereelle.
Mhy ei pyri tuottamaan voittoa, vaan hyvinvointia sinulle ja metsällesi - siksi olemme luotettava kumppani metsäomaisuutesi hoidossa.
Palvelemme metsänomistajia kaikissa metsän hoitoon ja käyttöön liittyvissä asioissa. Huolehdimme metsän hoitotöiden suunnittelusta, toteuttamisesta sekä puukauppoihin liittyvistä toimenpiteistä.
Olemme kehittäneet palveluja myös niiden metsänomistajien tarpeisiin, jotka asuvat kaukana metsistään.
Avainluvut
5000
Jäsentä
8
Toimistoa
35
Henkilöstöä
17
Metsäasiantuntijaa
248 014 ha
Yksityismetsän pinta-ala
Metsätilan keskikoko
1150000 m3
Keskimääräinen hakkuukertymä
1450000 m3
Puuston vuotuinen kasvu
Rahoitusvyöhyke
Ajankohtaista
Kaikki uutisetMetsäalan uusi podcast syntyi Suomen Metsäsäätiön tuella - juontajina Jonna Matikainen ja Roope Tonteri
Valtakunnallinen
Jonna Matikainen ja Roope Tonteri juontavat Suomen Metsäsäätiön rahoittamaa uutta Honkataipaleella-podcastia. Suomen Metsäsäätiön rahoittama Honkataipaleella-podcast valottaa metsäalan arkea haastattelemalla metsäammattilaisia opiskelijoista eläkeläisiin.
Puumarkkinakatsaus joulukuu 2024
Pohjois-Pirkka
Puumarkkinat ovat käyneet vilkkaana loppuvuodesta ja puun hinnat kertovat puukaupan aktiivisesta tilanteesta. Hyvät kesä- ja kelirikkokelpoiset kohteet tekevät kauppansa nouseviin hintoihin, sillä talouskasvun käynnistyttyä odotetaan myös puun käyttöasteen kasvamista.
Alueellisten metsäohjelmien uudistaminen käynnistyy
Valtakunnallinen
Maakuntatasolle laadittavissa alueellisissa metsäohjelmissa määritellään metsien kestävän hoidon ja käytön sekä metsätalouden kehittämisen yleiset tavoitteet. Ne myös asettavat tavoitteet metsätalouden kannustejärjestelmästä (metka) rahoitettavien metsänhoitotöiden toteutusmäärille ja rahoitukselle. Uudet alueelliset metsäohjelmat laaditaan kaudelle 2026-2030 ensi vuoden aikana.
200 000
metsänomistajaa jäsenenä
1000
metsäasiantuntijaa metsänomistajien käytettävissä
yli 30
jäsenetukumppania, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita jäsenetuhintaan