Mhy Kymenlaakso liitti metsänsä Etelä-Karjalan yhteismetsään
kymenlaakso
Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson omistamat metsät on liitetty Etelä-Karjalan yhteismetsään. Päätöksen teki Mhy Kymenlaakson hallitus.
- Liittyminen Etelä-Karjalan yhteismetsään oli luontevaa, sillä se on jo ennestään metsänhoitoyhdistysvetoinen yhteismetsä. Menimme siis omiemme joukkoon. Samalla yhteismetsän vaikutusalue laajeni Kymenlaaksoon niin että myös kymenlaaksolaisilla metsänomistajilla on matalampi kynnys liittyä yhteismetsään, kun oma paikallinen yhdistys on siellä mukana, Mhy Kymenlaakson hallituksen puheenjohtaja Eero Kivistö avaa liittymisen taustoja.
Etelä-Karjalan yhteismetsä omistaa 1000 hehtaaria metsää yhdeksän kunnan alueella Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa. Osakkaita yhteismetsässä on 22.
Yhteismetsän tarkoitus on kestävän metsätalouden harjoittaminen osakkaiden hyväksi. Kestävä metsänhoito takaa osakkaille tasaisen tulovirran ja osakkuus yhteismetsässä on vaivattomin tapa omistaa metsää.
- Etelä-Karjalan yhteismetsällä on laajenemishalukkuutta ja autan kaikkia osakkuudesta kiinnostuneita mielelläni. Tällä hetkellä kaikentyyppiset metsätilat ovat kiinnostavia, kunhan vain tilalla on mahdollista toteuttaa järkevästi metsätaloutta, kertoo Mhy Etelä-Karjalan metsäasiantuntija Juhani Simpanen. Hän hoitaa yhteismetsän operatiivista toimintaa ja hallintoa.
Lisätietoja antaa
Eero Kivistö
Mhy Kymenlaakson hallituksen puheenjohtaja
0400 959 975
Juhani Simpanen
toimitsija, Etelä-Karjalan yhteismetsä
metsäasiantuntija, Mhy Etelä-Karjala
0400 154 885
Ajankohtaista
Kymenlaakson Metsänhoitoyhdistykselle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki
Kymenlaakso
Olemme saaneet Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeuden osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen työn myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.