Näköalapaikka suomalaiseen metsään! - Valtuustovaalien ehdokasasettelu käynnissä 2.10. asti. Asetu ehdolle

Kesä on parasta taimikonhoitoaikaa

lansi-uusimaa

Taimikonhoitoa ei kannata laiminlyödä. Jos jätät taimikon hoitamatta, heität metsän uudistamiseen käytetyt eurot hukkaan. Pahimmassa tapauksessa metsästä kehittyy huonolaatuinen rääseikkö, josta ei puukauppatuloja kannata liiemmin odottaa.

Jos et ole muistanut hoitaa taimikoitasi, et koskaan ehdi tai et jaksa, ole rehellinen itsellesi ja tilaa metsänhoitoyhdistykseltä ammattimetsuri töihin.

Viisi syytä taimikonhoitoon

  • Ajallaan tehty taimikonhoito lisää puukauppatuloja jo ensiharvennuksesta alkaen jopa 40 %:a. Esimerkiksi 10 000 euron puukaupasta saatkin taimikonhoidon ansiosta 14 000 euroa.
  • Taimikonhoito nopeuttaa puuston kasvua. Kasvava metsä sitoo hiiltä parhaiten.
  • Taimikonhoidolla edistät metsäsi terveyttä, mikä on paras keino ehkäistä tuhoja.
  • Ammattitaitoiset metsurimme tekevät taimikonhoidon laadukkaasti. Heillä on silmää sille, että parhaat yksilöt jäävät kasvamaan nuoreksi metsäksi. Taimikonhoito tulee tehtyä ajallaan.
  • Hoidettu metsä on ilo silmälle ja tarjoaa myös hyvät olosuhteet virkistäytymiseen ja retkeilyyn.

Ajankohtaista

  1. Puumarkkinakatsaus kesäkuu 2024

    Puumarkkinakatsaus kesäkuu 2024

    Länsi-Uusimaa

    Puumarkkinoilla on vauhti kiivaimmillaan ja hintatasot ovat olleet nousussa. Nyt kannattaa rauhassa miettiä, ovatko puun hinnat tosiaan historiallisesti korkealla.

    Lue lisää
  2. Metsähoitoyhdistys Länsi-Uusimaa palvelee myös kesällä

    Metsähoitoyhdistys Länsi-Uusimaa palvelee myös kesällä

    Länsi-Uusimaa

    Metsänhoitoyhdistyksen toimihenkilöt alkavat vähitellen jäädä ansaitsemilleen kesälomille. Yhdistys palvelee kuitenkin asiakkaitaan koko kesän. Janne Herte tuuraa metsäasiantuntijoita heidän lomansa ajan.

  3. Toukokuun puumarkkinakatsaus

    Toukokuun puumarkkinakatsaus

    Länsi-Uusimaa

    Puukauppa alkaa kiivastumaan kesää kohden. Puumarkkinat tuntuvat toimivan edellisvuosien malliin. Puukauppa käy kysynnän ja tarjonnan suhteen tasapainoisesti. Tasapainoisuus tarkoittaa sitä, että myyjät ja ostajat ovat olleet tyytyväisiä puumarkkinoiden tilanteeseen.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset