Metsätilan arvo

Mikä on metsäkiinteistön arvo? Useimmille ihmisille tulee elämän varrella tilanteita, joissa joutuu selvittämään omaisuuden arvoa. Tyypillisiä tilanteita ovat perunkirjoitukset, ositukset, vakuusarvo rahoittajalle, myynti tai ostaminen. Metsäarviolla on arvopäivä, jolloin arviossa oleva arvo todetaan. Arvio laaditaan juuri tuon arvopäivän tilanteen mukaan. Metsänhoitoyhdistyksen Metsäarviokirja perustuu aina maastokäyntiin. On tärkeää saada oikea tilannekuva puuston määrästä, suojeltavista kohteista ja metsänhoitotilanteesta, jotta metsän hinta on mahdollisimman totuudenmukainen.

Pyydä tarjous
Metsätilan arvo

Puusto kannattaa mittauttaa asiantuntijalla, jotta metsän hinta selviää

Metsän arvoon vaikuttaa ensisijaisesti puuston määrä ja laatu sekä se millaiset olosuhteet esimerkiksi puuston korjuulle ovat. Metsäkiinteistöjen ja puun kysyntä sekä hinta muuttuvat, mutta metsäarvioiden ammattilainen osaa huomioida ne arviossa. Ammattilaisemme tekevät mittaukset maastossa, eivät kartalta tai kuvasta.

Ammattilaisemme ottavat selvää rasituksista ja sopimuksista

Metsätila on kiinteistö, jolla on muitakin ominaisuuksia kuin maapinta-ala. Kiinteistön käyttöä voi rasittaa muiden kiinteistöjen oikeudet (tie, vedenotto jne.) ja toisaalta kiinteistöön on voitu liittää osuuksia yhteisiin kalavesiin, maa-alueisiin tai vaikka yhteismetsään. Metsästysoikeuskin voi olla tärkeä asia. Kiinteistöllä voi olla myös erilaisia rasituksia ja sopimuksia, jotka vaikuttavat arvoon.

Puolueeton arvio metsän hinnasta auttaa pääsemään onnistuneeseen lopputulokseen

Olipa kyseessä sitten perinnönjako, sukupolvenvaihdos tai tilan myynti, ammattilaisen arvio takaa puolueettoman ratkaisun omaisuuden arvoksi. Päätöksenteko ja omistajuuden siirtäminen on helpompaa kaikille osapuolille, kun omaisuuden arvo nojaa puolueettomaan arvioon, jonka on tehnyt alansa ammattilainen.

Tilaa palvelu

Lähetä tarjouspyyntö

Pyydä tarjous sinulle sopivimmista palveluista ja toimenpiteistä. Tarjouksen pyytäminen ei edellytä jäsenyyttä.

Tilaa OmaMetsän kautta

OmaMetsästä tilaat tarvitsemasi palvelut helposti omasta Metsänhoitoyhdistyksestäsi. Voit myös kysyä lisää palvelusta omalta metsäasiantuntijaltasi.

Soita tai lähetä sähköpostia

2024 © Metsänhoitoyhdistykset