Taimikonhoito

Oikea-aikaisella taimikonhoidolla metsäsi antaa harvennuksissa 40 % enemmän tuloa, kuin metsä, jossa taimikonhoito on jäänyt tekemättä. Taimikonhoidolla varmistat, että metsäsi pysyy tuottavana, monimuotoisuutta unohtamatta.

Kohde
Taimikko
Pyydä tarjous

Edesauta taimien menestymistä

Taimet tarvitsevat kasvaakseen vettä, ravinteita ja tilaa. Raivaamalla tilaa taimelle, kilpailu elinolosuhteista vähenee. Silloin taimi pysyy parhaassa kasvuvauhdissa.

Kasvatat tulevaisuuden tilipussia

Taimi kasvaa latvan vuosikasvaimesta. Liian tiheä kasvusto piiskaa toinen toistaan ja samalla vuosikasvain voi vaurioitua. Poikki mennyt vuosikasvain ei kasva. Ja samalla menetetään kymmeniä senttejä kasvussa. Raivaamalla nopeutat taimien järeytymistä ja pituuskasvua. Ero puuston arvossa näkyy jo ensiharvennuksessa.

Hyödynnä metka-tuki

Taimikonhoitoon ja varhaishoitoon on saatavilla metsätalouden kannustejärjestelmän tukea eli metka-tukea. Tilaamalla taimikonhoidon metsänhoitoyhdistykseltä, saat oman metsäasiantuntijan hoitamaan kaiken tukien hakemiseen tarvittavan paperityön. Metka-tuen kriteerit täyttävissä yli kolme metrisissä taimikoissa tuki on 200 €/hehtaari ja alle kolme metrisissä 200 €/hehtaari.

Tilaa palvelu

Lähetä tarjouspyyntö

Pyydä tarjous sinulle sopivimmista palveluista ja toimenpiteistä. Tarjouksen pyytäminen ei edellytä jäsenyyttä.

Tilaa OmaMetsän kautta

OmaMetsästä tilaat tarvitsemasi palvelut helposti omasta Metsänhoitoyhdistyksestäsi. Voit myös kysyä lisää palvelusta omalta metsäasiantuntijaltasi.

Soita tai lähetä sähköpostia

Blogeja taimikonhoidosta

2024 © Metsänhoitoyhdistykset