Jäsenmaksut yhdenvertaisiksi

Valtakunnallinen

Yhdistysten jäsenmaksut korjataan tänä vuonna yhdenvertaisiksi yhdistyslain edellyttämällä tavalla ja yhdistyksen voimassa olevien sääntöjen mukaisiksi kaikille jäsenille.  

Metsänhoitoyhdistysten jäseninä olevilta maatalousyrittäjiltä ei tähän asti ole voitu tietoteknisten syiden vuoksi periä jäsenmaksuja (ml. edunvalvontamaksu) täysimääräisesti ja mhy:n sääntöjen määräämällä tavalla. Mhy:n jäsenen kaikkea elinkeinotoimintaa ei ole aiempina vuosina voitu huomioida edunvalvontamaksun suuruutta määriteltäessä. Tähän tulee nyt muutos, kun kaikki mhy:n jäsenmaksun perusteena olevat tiedot ovat nyt yhdistyksen käytettävissä (ml. peltohehtaarit ja eläinyksiköt) ja voimme ne huomioida sääntöjen mukaisesti jäsenmaksun (ml. edunvalvontamaksu) suuruutta määriteltäessä.

Kysymys on järjestön perusjäsenten oikeudenmukaisesta ja tasavertaisesta kohtelusta jäsenmaksuja määritettäessä. MTK-yhdistysten ja metsänhoitoyhdistysten kaikilla jäsenillä on nyt toteutettavan sääntömuutosten toimeenpanon myötä yhdenvertainen jäsenmaksuvelvollisuus. Mhy:n jäsenmaksu (ml. edunvalvontamaksu) käytetään jatkossakin metsänomistajien edunvalvontaan – vaikka sen laskennassa huomioidaan jäsenen muukin elinkeinotoiminta.

”Jatkossakin metsänhoitoyhdistyksen jäsenten edunvalvontamaksu käytetään yksinomaan MTK:n keskusliiton edunvalvontaan. Ilman MTK:ta ei suomalaisen metsänomistajan ja viljelijän ääni kuuluisi päätöksenteossa Suomessa eikä Euroopan unionissa,” MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola muistuttaa syyskuussa ilmestyneessä Mainio-jäsenlehdessä.

Muutos ei koske niitä jäseniä, joilla ei ole maataloustuotantoa tai jäseniä, jotka ovat vuokranneet peltonsa pois eivätkä nosta maataloustukea.

Peltoala- ja eläinyksikköperusteinen edunvalvontamaksuosuus muodostuu MTK:n valtuuskunnan päätöksen mukaisesti seuraavasti:

Hehtaarit/eyPelto-haEläinyksiköt
3 – 9,997040
10 – 19,999050
20 – 39,9913070
40 – 59,9917095
60 – 79,99220125
80 – 99,99280155
100 – 149,99370180
150 – 199,99400180
Yli 200420180

Esimerkki:
35 metsähehtaarin ja 15 peltohehtaarin eteläsuomalaisella maatilalla edunvalvontamaksu on yhteensä 113 €, joka muodostuu kaikille jäsenille samansuuruisesta yleisestä osasta 16 €, metsäpinta-alaan perustuvasti 7 € ja peltoalaan perustuvasta 90 €. Tämän lisäksi jäsenmaksuun kuuluu yhdistysten määräämä oma osuus, joka useimmilla metsänhoitoyhdistyksillä vaihtelee metsäpinta-alan mukaan.

Lisätietoja jäsenmaksuista saat omasta yhdistyksestäsi.

Ajankohtaista

 1. Ensimmäinen "Viestintää tukeva työnantaja" -palkinto Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalalle

  Ensimmäinen "Viestintää tukeva työnantaja" -palkinto Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalalle

  Valtakunnallinen

  Metsämiesten Säätiö lanseerasi maaliskuussa uuden Viestintää tukeva työnantaja -palkinnon metsäalalle. Palkinnon avulla Säätiö haluaa nostaa esille metsäalan työnantajia ja heidän käytäntöjään, jotka rohkaisevat ja tukevat työntekijöitä henkilökohtaiseen viestintään eli metsäalan positiiviseen esiintuontiin esim. kouluissa, sosiaalisessa mediassa, lehdissä ja radiossa. Esityksiä palkinnon saajaksi Säätiö ottaa vastaan kotisivullaan olevalla lomakkeella anonyyminä tai ehdottajan nimen kanssa.

  Lue lisää
 2. Metsänomistajien tyytyväisyys puukauppaan nousussa – Puukauppa kilpailutetaan entistä useammin metsänhoitoyhdistyksen avulla

  Metsänomistajien tyytyväisyys puukauppaan nousussa – Puukauppa kilpailutetaan entistä useammin metsänhoitoyhdistyksen avulla

  Valtakunnallinen

  Metsänomistajien tyytyväisyys ja aktiivisuus puukauppaan on kasvussa, selviää kevään Metsätutka-kyselystä. Vaikka viime vuosina on tehty puukauppaa ahkerasti, on kolmanneksella metsänomistajista puunmyyntiaikomuksia myös kuluvalle ja ensi vuodelle. Puun hinnan nousun merkitys puukauppaan kannustavana tekijänä on myös noussut voimakkaasti.

 3. Metsä rokkaa Juvalla heinäkuussa!

  Metsä rokkaa Juvalla heinäkuussa!

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo kutsuu kaikki metsän ja musiikin ystävät viettämään viidettä Metsä Rokkaa -tapahtumaa lauantaina 6.7.2024 Juva Campingille.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset