Lapissa yhdistyy viisi metsänhoitoyhdistystä

Valtakunnallinen

Mhy Metsä-Lappi aloittaa toiminnan 1.1.2024

Lapissa viiden metsänhoitoyhdistyksen valtuustot ovat tehneet päätöksen yhdistymisestä. Fuusiossa ovat mukana Itä-Lapin, Kittilän, Sallan, Sodankylän ja Rovaniemen metsänhoitoyhdistykset. Tavoitteena on tarjota jäseninä oleville metsänomistajille nykyistä kattavammat palvelut kilpailukykyisesti, lisätä edunvalvonnan vaikuttavuutta ja vastata kiristyvään kilpailuun metsäomaisuuden hoitoon liittyvissä palveluissa. Kaikki nykyiset toimipisteet säilyvät henkilöstöineen.


”Tämän päivän fuusiopäätös on merkittävä askel lappilaisten metsänomistajien ja jäsentemme yhteisen vaikuttamisen puolesta. Haluamme tällä päätöksellä varmistaa, että lappilainen metsänomistaja saa tarvitsemansa palvelut läheltä ja ammattitaidolla”, toteaa fuusioneuvotteluita johtanut Hannu Välikangas Kemijärveltä.

Uusi yhdistys aloittaa toimintansa 1.1.2024 ja sen nimeksi tulee Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lappi. Muodostuvalla yhdistyksellä on noin 7 000 metsänomistajaa jäsenenä ja heitä palvelee 25 toimihenkilöä.

Fuusion jälkeen Lapin alueella toimii kaksi metsänhoitoyhdistystä. Länsi- ja Ylä-Lapin alueella toimiva Mhy Lappi on muodostunut vuoden 2021 alussa niin ikään viiden metsänhoitoyhdistyksen fuusiona.

Lisätiedot:
Annakaisa Heikkonen
kenttäpäällikkö, MTK Metsänomistajat
neuvotteluryhmän sihteeri
puh. 050 431 4498

Hannu Välikangas
puheenjohtaja, Mhy Itä-Lappi
neuvotteluryhmän puheenjohtaja
puh. 040 514 8766

Ajankohtaista

  1. Metsänomistajien tyytyväisyys puukauppaan nousussa – Puukauppa kilpailutetaan entistä useammin metsänhoitoyhdistyksen avulla

    Metsänomistajien tyytyväisyys puukauppaan nousussa – Puukauppa kilpailutetaan entistä useammin metsänhoitoyhdistyksen avulla

    Valtakunnallinen

    Metsänomistajien tyytyväisyys ja aktiivisuus puukauppaan on kasvussa, selviää kevään Metsätutka-kyselystä. Vaikka viime vuosina on tehty puukauppaa ahkerasti, on kolmanneksella metsänomistajista puunmyyntiaikomuksia myös kuluvalle ja ensi vuodelle. Puun hinnan nousun merkitys puukauppaan kannustavana tekijänä on myös noussut voimakkaasti.

    Lue lisää
  2. Metsä rokkaa Juvalla heinäkuussa!

    Metsä rokkaa Juvalla heinäkuussa!

    Valtakunnallinen

    Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo kutsuu kaikki metsän ja musiikin ystävät viettämään viidettä Metsä Rokkaa -tapahtumaa lauantaina 6.7.2024 Juva Campingille.

  3. MTK:n ja SLC:n luonnon monimuotoisuuden tiekartta julkaistiin – ”Tuhti paketti kohti käytännön askeleita”

    MTK:n ja SLC:n luonnon monimuotoisuuden tiekartta julkaistiin – ”Tuhti paketti kohti käytännön askeleita”

    Valtakunnallinen

    Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja ruotsinkielinen tuottajajärjestö SLC julkaisivat 1. helmikuuta luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartan tutkijaraporttien, jäsenkyselyiden ja järjestöjen sisäisen työn avulla MTK ja SLC jäsenineen ottavat entistä vaikuttavampia askeleita kohti maatalous- ja metsäympäristöjen monimuotoisuuden vahvistamista.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset