Metsävisan voitosta kisattiin Ruotsinkylän metsissä

Valtakunnallinen

Metsänhoitoyhdistykset mukana tukemassa Metsävisaa

Yläkoulujen valtakunnallisen Metsävisan finaali järjestettiin 25. toukokuuta Tuusulassa. Loppukilpailuun kutsuttiin 50 alkukilpailussa parhaiten pärjännyttä nuorta. Haastavassa kisassa voittajaksi selviytyi Onni Vaaherkumpu Saarijärven yhtenäiskoulusta. Metsävisan finaali kestää kokonaisuudessaan kaksi päivää ja loppukilpailun lisäksi kilpailijoille pyritään järjestämään mieleenpainuvaa ja mielenkiintoista oheisohjelmaa. 

Kilpailu käytiin vaihtelevissa sääolosuhteissa, ja ukkosrintama ohitti alueen täpärästi. Metsänhoitoyhdistysten ja MTK:n rastilla kilpailijat arvioivat istutustiheyttä ympyräkoealan avulla. Ryhmätyönä suoritetussa tehtävässä oppilaat laskivat neljä metriä pitkän narun avulla taimien määrän 50 neliömetrillä. Tämän jälkeen luku piti osata kertoa 200:lla, jotta taimimäärä hehtaaria kohti selvisi. Lisäksi kysyttiin syitä puulajivalinnan vaihdolle, sillä kuusen sijaan hiekkapitoiseen rinteeseen oli istutettu mäntyä.

Metsänhoitoyhdistykset ja MTK mukana Metsävisan tukijoina

Metsänhoitoyhdistykset tukevat Metsävisan järjestämistä tarjoamalla yläkoululaisille kesätöitä. Alkukilpailussa menestyneiden kesken arvottiin eri puolilta Suomea yhteensä 12 kesätyöpaikkaa. Työpaikan tarjoavat metsänhoitoyhdistykset Auranmaa, Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Kainuu, Kanta-Häme, Karhu, Keski-Savo, Lappi, Oulun seutu, Pohjois-Pirkka ja Päijänne, sekä MTK ja Suomen metsäyhdistys yhdessä. Työpaikat pyritään järjestämään mahdollisimman läheltä nuorten kotipaikkoja.

Pääsääntöisesti kesäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana järjestettävä palkallinen työjakso antaa nuorille kokemusta työskentelystä metsänomistajien ja metsätalouden parissa. Kesätyöntekijöille pyritään järjestämään mielekäs ja monipuolinen työjakso, jonka aikana he pääsevät tutustumaan metsäalan töihin ja näkevät käytännössä, miten metsiä hoidetaan. He tapaavat yhdistyksen metsäasiantuntijoiden kanssa metsureita ja metsänomistajia.

Seuraava koulutason Metsävisa järjestetään helmikuussa 2024.

Lisätietoja: Asta Sarkki, MTK, puh. 040 148 9933 ja työpaikkoja tarjoavien Metsänhoitoyhdistysten johtajat
Lisätietoa Metsävisasta: metsavisa.fi

Ajankohtaista

  1. Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

    Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

    Valtakunnallinen

    Ehdotus vanhojen metsien kansallisiksi kriteereiksi on parhaillaan lausuntokierroksella. Kriteereitä on valmisteltu, koska EU:n biodiversiteettistrategian mukaan EU:ssa jäljellä olevat luonnontilaiset metsät ja vanhat metsät on suojeltava tiukasti. Suojelun toteuttamiseksi on määriteltävä, mitkä metsät ovat luonnontilaisia metsiä ja mitkä vanhoja metsiä.

    Lue lisää
  2. EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

    EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

    Valtakunnallinen

    EU:n ennallistamisasetus tulee pian voimaan, sillä se on hyväksytty sekä Euroopan parlamentissa että jäsenmaita edustavassa neuvostossa. Voimaantulon myötä asetuksen toimeenpano on Suomessakin aloitettava. MTK on tehnyt asiassa aktiivista edunvalvontaa jo usean vuoden ajan. Vaikuttamistyö jatkuu myös toimeenpanovaiheessa.

  3. Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

    Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

    Valtakunnallinen

    OmaMetsä palvelut uudistuvat hurjaa vauhtia. Metsänhoitoyhdistyksien jäsenpalvelusta on rakentunut kilpailuvaltti, joka tuottaa metsänomistajajäsenilleen lisäarvoa. Uudistus varmistaa metsänomistajalähtöistä päätöksentekoa tukevaa tietoa. Tiedolla voidaan tukea metsänomistajien liiketaloudellisia puunmyyntien ja hoitotoimien suunnitteluja sekä vahvistetaan metsänomistajan omaa metsäsuhdetta. OmaMetsä palvelun uusissa ominaisuuksissa on otettu huomioon molempia. Palvelut kehittyvät ja uusia ominaisuuksia otetaan jatkuvasti käyttöön.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset