Metsävisan voitosta kisattiin Solvallan metsissä

Valtakunnallinen

Yläkoulujen valtakunnallisen Metsävisan finaali järjestettiin 23. toukokuuta Espoossa.  Loppukilpailuun kutsuttiin 50 alkukilpailussa parhaiten pärjännyttä nuorta. Haastavassa kisassa voittajaksi selviytyi Ilari Kämäräinen Vaalan yhtenäiskoulusta. Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ovat tarjonneet jo 10 vuoden ajan kesätöitä hyvin pärjänneille visailijoille.  

Metsänhoitoyhdistysten ja MTK:n rastilla jyrkänteen alusmetsässä pohdittiin, millaisia erityispiirteitä kohteella on ja miten metsänomistaja voisi toimia alueelle sijoittuvan puukaupan yhteydessä. MTK:n ja SLC:n keväällä julkaistun monimuotoisuustiekartan mukaisesti järjestöt ovat sitoutuneet lisäämään metsänomistajien tietämystä ja vahvistamaan henkilöstön osaamista talousmetsien arvokkaisiin elinympäristöihin liittyen. 

Metsänhoitoyhdistykset ovat tukeneet Metsävisan järjestämistä tarjoamalla kilpailussa hyvin menestyneille yläkoululaisille kesätöitä vuodesta 2014. Tänäkin vuonna alkukilpailussa menestyneiden kesken arvottiin eri puolilta Suomea yhteensä 11 kesätyöpaikkaa. Työpaikan tarjoavat metsänhoitoyhdistykset Lakeus, Lappi, Lounametsä, Pirkanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Pyhä-Kala, Päijät-Häme, Satakunta ja Sotkamo sekä MTK ja Suomen metsäyhdistys yhdessä. Työpaikat pyritään järjestämään mahdollisimman läheltä nuorten kotipaikkoja. Kymmenen vuoden aikana Metsänhoitoyhdistykset ovat tarjonneet kesätöitä jo yli 130 nuorelle.

Pääsääntöisesti kesäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana järjestettävä palkallinen työjakso antaa nuorille kokemusta työskentelystä metsänomistajien ja metsätalouden parissa. Kesätyöntekijöille pyritään järjestämään mielekäs ja monipuolinen työjakso, jonka aikana he pääsevät tutustumaan erilaisiin metsäalan töihin ja näkevät käytännössä, miten metsiä hoidetaan. 

Seuraava koulutason Metsävisa järjestetään helmikuussa 2025.

Lisätietoja: Asta Sarkki, MTK, puh. 040 148 9933 ja työpaikkoja tarjoavien Metsänhoitoyhdistysten johtajat

Ajankohtaista

 1. Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

  Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

  Valtakunnallinen

  OmaMetsä palvelut uudistuvat hurjaa vauhtia. Metsänhoitoyhdistyksien jäsenpalvelusta on rakentunut kilpailuvaltti, joka tuottaa metsänomistajajäsenilleen lisäarvoa. Uudistus varmistaa metsänomistajalähtöistä päätöksentekoa tukevaa tietoa. Tiedolla voidaan tukea metsänomistajien liiketaloudellisia puunmyyntien ja hoitotoimien suunnitteluja sekä vahvistetaan metsänomistajan omaa metsäsuhdetta. OmaMetsä palvelun uusissa ominaisuuksissa on otettu huomioon molempia. Palvelut kehittyvät ja uusia ominaisuuksia otetaan jatkuvasti käyttöön.

  Lue lisää
 2. Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Valtakunnallinen

  Rantasalmen kunnan metsään istutettiin parituhatta koivun tainta viime viikonloppuna Apulannan fanien talkoovoimin. Apulannan ja istuttajien toiveena on monimuotoinen metsä, joka tarjoaa virkistystä puun tuotannon ohella.

 3. OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistysten sähköisen palvelukanavan OmaMetsän uuden tulevaisuusosion avulla metsänomistaja voi tarkastella metsänsä tulevaisuutta erilaisten arvovalintojen näkökulmasta.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset