Puukaupan hintatiedot yhä paremmin Mhy-jäsenten hyödynnettävissä

Valtakunnallinen

MTK ja metsänhoitoyhdistykset tarjoavat jäsenilleen jatkossa entistä parempaa puukaupan hintatietojen seurantaa. Mhy puukauppatilastot -palvelun beta-versio on testattavissa mtk.fi -sivustolla.

Metsänomistajat seuraavat tiiviisti puukaupan hintatietoja. MTK ja Mhy:t tarjoavat jäsenilleen tietoa, joiden avulla he voivat itse helpommin tehdä esimerkiksi puun myyntiä tai metsänhoitoa koskevia päätöksiä.

MTK alkoi kehittää hintatietoja tehokkaammin keräävää automaatiota yhteistyössä QuickBi:n ja metsänhoitoyhdistysten tietojärjestelmätoimittajan Bitcompin kanssa. Mhy puukauppatilasto -palvelun ensimmäiset versiot lupaavat hintatiedoista kiinnostuneille metsänomistajille hyvää.

”Puumarkkinat ja niiden kehitys ovat aina olleet jäseniemme suurimpia mielenkiinnon kohteita. Kannustamme jäseniämme aina puukaupan kilpailuttamiseen ja monelle ajantasaisten hintatietojen hyödyntäminen on tässäkin avainasemassa. Uuden palvelun ja sen tarjoaman automaation ansioista tämä on jatkossa entistä tehokkaampaa ja monipuolisempaa”, MTK:n tutkimuspäällikkö Kalle Karttunen kommentoi.

Mhy puukauppatilastot -palvelu kerää puukauppatiedot metsänhoitoyhdistysten tekemistä valtakirjakaupoista.

Tutustu palveluun tarkemmin MTK:n verkkosivuilla. kirjautumalla Oiva-jäsentunnuksillasi. Oiva-jäsentunnusten käytöstä löydät ohjeet täältä >>

Ajankohtaista

 1. Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

  Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

  Valtakunnallinen

  Ehdotus vanhojen metsien kansallisiksi kriteereiksi on parhaillaan lausuntokierroksella. Kriteereitä on valmisteltu, koska EU:n biodiversiteettistrategian mukaan EU:ssa jäljellä olevat luonnontilaiset metsät ja vanhat metsät on suojeltava tiukasti. Suojelun toteuttamiseksi on määriteltävä, mitkä metsät ovat luonnontilaisia metsiä ja mitkä vanhoja metsiä.

  Lue lisää
 2. EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

  EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

  Valtakunnallinen

  EU:n ennallistamisasetus tulee pian voimaan, sillä se on hyväksytty sekä Euroopan parlamentissa että jäsenmaita edustavassa neuvostossa. Voimaantulon myötä asetuksen toimeenpano on Suomessakin aloitettava. MTK on tehnyt asiassa aktiivista edunvalvontaa jo usean vuoden ajan. Vaikuttamistyö jatkuu myös toimeenpanovaiheessa.

 3. Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

  Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

  Valtakunnallinen

  OmaMetsä palvelut uudistuvat hurjaa vauhtia. Metsänhoitoyhdistyksien jäsenpalvelusta on rakentunut kilpailuvaltti, joka tuottaa metsänomistajajäsenilleen lisäarvoa. Uudistus varmistaa metsänomistajalähtöistä päätöksentekoa tukevaa tietoa. Tiedolla voidaan tukea metsänomistajien liiketaloudellisia puunmyyntien ja hoitotoimien suunnitteluja sekä vahvistetaan metsänomistajan omaa metsäsuhdetta. OmaMetsä palvelun uusissa ominaisuuksissa on otettu huomioon molempia. Palvelut kehittyvät ja uusia ominaisuuksia otetaan jatkuvasti käyttöön.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset