Yksityiset metsänostajat ovat aktivoituneet metsätilamarkkinoilla

Valtakunnallinen

Metsätilat.fi

Metsätilojen kauppa on jo usean vuoden ajan vakiintunut hyvälle tasolle. Metsästä sijoituskohteena ollaan kiinnostuneita ja kohteet ympäri Suomen saavat tasaisesti tarjouksia. Julkisuudessa on myös keskusteltu paljon metsärahastojen ja muiden sijoitusyhtiöiden tulemisesta metsätilakauppamarkkinoille. Näyttää siltä, että rahastojen osuus voitetuista kaupoista on taittumassa ja yksityiset ostajat ovat palanneet markkinoille. 

Metsätilat.fi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Harri Huupponen tutki Metsätilat.fi:n kautta tehtyjä kiinteistökauppoja vuodelta 2023 ja havaitsi, että ainakin Metsätilat.fi kohteiden ostajaprofiilit ovat muuttuneet. Metsärahastojen tai vastaavien osuus on pienentynyt vuodesta 2022. Vuoden 2023 1–7 kuukausien osalta ostajat jakaantuvat seuraavasti:  

Viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Metsärahastojen osuus oli vielä 57 %.  

Metsänostajat eivät odota pikavoittoja 

-  Vapaa metsäkiinteistömarkkina on 2000-luvulla seurannut jonkun verran puumarkkinaa. Tilastoinnistamme löytyy vuosia, mm. 2009 ja 2016, jolloin puun hinta notkahti, joissa voi havaita metsähehtaarin hinnan hienoista laskua edellisvuoteen verrattuna. Sen jälkeen on taas palattu nousu-uralle, Huupponen summaa ja jatkaa: - Metsän ostajat osaavat katsoa pidemmän ajan syklillä asioita ja parantuneeseen metsän kasvuun, puumarkkinan kilpailuun ja palvelujen saatavuuteen luotetaan. Lyhyellä tähtäimellä kaikkea kaupankäyntiä jarruttaa korkojen nousu, mutta metsä ei tule menettämään merkitystään kaupankäynnin kohteena. Suomi on vakaa, sopimuksia kunnioittava metsämahti tulevaisuudessakin. 

Mikä on Metsätilat.fi 

Metsätilat.fi on Suomen johtava metsäkiinteistöjen välitysketju. Teemme vuosittain n. 2000–2300 kiinteistökauppaa. Välityspalvelumme on suunnattu maaseudun kohteisiin ja palvelemme aidosti koko Suomessa. Lähes kaikilla välittäjillämme on metsäalan koulutus ja LKV-tutkinto. Joukossamme on myös AKA-arvioijia, jotka pystyvät tekemään vaativia arviointitehtäviä. Koulutamme välittäjiämme jatkuvasti ja seuraamme markkinaa aktiivisesti. Olemme arvostettu toimija: asiakkaamme ovat antaneet meille NPS-arvosanaksi 9+ (asteikko 0-10, jatkuva mittaus). 

Puolivuotiskatsaus Metsätilat.fi -kohteisiin

Metsätilat.fi -kauppa numeroina ajalta 1.1.-31.7.2023 

Lähde: Metsätilat.fi

Lisätietoja Metsätilat.fi Palvelut Oy
tj Harri Huupponen
puh. 044 555 0481
harri.huupponen@metsatilat.fi

Ajankohtaista

 1. Metsävisan voitosta kisattiin Solvallan metsissä

  Metsävisan voitosta kisattiin Solvallan metsissä

  Valtakunnallinen

  Yläkoulujen valtakunnallisen Metsävisan finaali järjestettiin 23. toukokuuta Espoossa. Loppukilpailuun kutsuttiin 50 alkukilpailussa parhaiten pärjännyttä nuorta. Haastavassa kisassa voittajaksi selviytyi Ilari Kämäräinen Vaalan yhtenäiskoulusta. Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ovat tarjonneet jo 10 vuoden ajan kesätöitä hyvin pärjänneille visailijoille.

  Lue lisää
 2. Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Valtakunnallinen

  Rantasalmen kunnan metsään istutettiin parituhatta koivun tainta viime viikonloppuna Apulannan fanien talkoovoimin. Apulannan ja istuttajien toiveena on monimuotoinen metsä, joka tarjoaa virkistystä puun tuotannon ohella.

 3. OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistysten sähköisen palvelukanavan OmaMetsän uuden tulevaisuusosion avulla metsänomistaja voi tarkastella metsänsä tulevaisuutta erilaisten arvovalintojen näkökulmasta.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset