Metsä rokkaa Juvalla heinäkuussa 2024

Valtakunnallinen

MetsäRokkaa 2024

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo järjestää Metsä Rokkaa -tapahtuman kuuden vuoden tauon jälkeen lauantaina 6.7.2024 Juva Campingilla. Aiemmat tapahtumat on järjestetty vuosina 2008, 2012, 2015 ja 2018.

Ensi kesän Metsä Rokkaa sisältää klo 11-15 pidettävän maksuttoman koko perheen päivätapahtuman ja klo 18-02 maksullisen iltatapahtuman. Juva Campingin metsäinen miljöö Jukajärven rannalla tarjoaa tapahtumalle erinomaiset puitteet, kertoo Mhy Etelä-Savon Petri Pajunen. Paikkakuntana Juva on sijainniltaan hyvin keskeisellä paikalla maakunnassa sekä 12 kunnan laajuisella toimialueellamme.

Tapahtuman yksi keskeinen tavoite on metsäalan esillä pitäminen ja mahdollisuuksien esittely nuorisolle tulevaisuuden työpaikkana. Kotimaisella puulla on kysyntää, joten uusia metsäammattilaisia tarvitaan mm. metsänhoitotöihin, puunkorjuuseen, puunkuljetukseen sekä toimihenkilötehtäviin Mhy Etelä-Savoon sekä monille muille työnantajille. Energiapuun vahvistunut kysyntä on lisännyt myös työvoiman tarvetta.

Yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen edistämisen näkökulmasta haluamme tarjota kaikille alueemme metsänomistajille ja metsästä kiinnostuneille monipuolisen helposti saavutettavan koko perheen kesäisen metsätapahtuman, kertoo Petri Pajunen. Uskomme tapahtumalle olevan pitkän tauon jälkeen vahvaa kysyntää.

Päivätapahtuma sisältää Metsänhoitoyhdistyksen ja yhteistyökumppanien messuosastoja, työnäytöksiä, metsäkoulutuksen esittelyä, musiikkia, paneelikeskusteluja/puheita sekä haastatteluja. Varmasti erilaisia nuoria kiinnostavia koneita on nähtävillä. Neljätuntinen on täynnä kiinnostavaa ohjelmaa, joten vierailuun kannattaakin varata koko päivä.

Metsä Rokkaan promoottorina toimii aiempien tapahtumien tapaan Vesa Kontiainen.

-Oli aika yllätys, kun Pete kysyi, että tehtäisiinkö muutaman vuoden tauon jälkeen Metsä Rokkaa-tapahtuma Juvalla ja Juva Campingilla. Suostuin heti. Päätettiin päivä- ja iltatapahtuman ohjelmisto. Maksuttomassa päivätapahtumassa on kaksi esiintyjää ja paljon muuta. Maksullisessa iltatapahtumassa on neljä esiintyjää. Mikkelissä oltiin vuonna 2018 ja edellisen kerran Metsä Rokkaa pidettiin Juvalla vuonna 2015, sanoo Kontiainen.

-Korostamme, että ensi heinäkuun Metsä Rokkaa on ainutlaatuinen lisä Juvan kesään ja siitä ei tehdä jokavuotista tapahtumaa. Juva Camping on paras mahdollinen paikka järjestää tämän koko luokan tapahtuma. Aluehan on todella kaunis, toimiva ja viihtyisä, joten kerran vielä. Vaikka tapahtumaan on aikaa kymmenen kuukautta, niin järjestelyt ovat täydessä vauhdissa, summaa Kontiainen.

Tapahtuman nettisivut löytyvät osoitteesta www.metsarokkaa.fi, Facebook-sivut www.facebook.com/metsarokkaa ja Instagram @Metsarokkaa

MetsäRokkaa Juvalla 2024.

Lisätietoja

Petri Pajunen p. 040 7766 212                                           
Vesa Kontiainen p. 050 340 2582

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo toimii 12 kunnan alueella Etelä-Savossa ja osin Keski-Suomessa. Yhdistyksellä on yli 10 000 metsänomistajaa jäseninä. Mhy Etelä-Savo työllistää toimihenkilöitä, metsureita, yrittäjiä kuljettajineen 300 htv. Yhdistys tarjoaa palveluja puukauppaan, puunkorjuuseen, metsänhoitoon ja erilaisiin asiantuntijapalveluihin. Liikevaihto on 20 miljoonaa euroa ja palvelutoimistoja on 19 kpl.

Ajankohtaista

 1. Metsävisan voitosta kisattiin Solvallan metsissä

  Metsävisan voitosta kisattiin Solvallan metsissä

  Valtakunnallinen

  Yläkoulujen valtakunnallisen Metsävisan finaali järjestettiin 23. toukokuuta Espoossa. Loppukilpailuun kutsuttiin 50 alkukilpailussa parhaiten pärjännyttä nuorta. Haastavassa kisassa voittajaksi selviytyi Ilari Kämäräinen Vaalan yhtenäiskoulusta. Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ovat tarjonneet jo 10 vuoden ajan kesätöitä hyvin pärjänneille visailijoille.

  Lue lisää
 2. Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Valtakunnallinen

  Rantasalmen kunnan metsään istutettiin parituhatta koivun tainta viime viikonloppuna Apulannan fanien talkoovoimin. Apulannan ja istuttajien toiveena on monimuotoinen metsä, joka tarjoaa virkistystä puun tuotannon ohella.

 3. OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistysten sähköisen palvelukanavan OmaMetsän uuden tulevaisuusosion avulla metsänomistaja voi tarkastella metsänsä tulevaisuutta erilaisten arvovalintojen näkökulmasta.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset