Suomen Metsäsäätiön huomionosoitus Mhy Kymenlaakson Helena Koivistolle

Valtakunnallinen

Suomen Metsäsäätiö palkittu

Suomen Metsäsäätiö jakoi torstaina 26.10. valtakunnallisilla Metsäpäivillä Helsingissä huomionosoituksia viidelle metsäammattilaiselle, jotka ovat työssään edistäneet erityisen aktiivisesti Metsäsäätiön tavoitetta kukoistavasta metsäelinkeinosta Metsänhoitoyhdistyksistä huomion sai Mhy Kymenlaakson metsäasiantuntija Helena Koivisto. Muut huomionsaajat olivat Filip Raiskinmäki (Metsä Group Vaasa), Seppo Rantanen (Stora Enso Lappeenranta), Harri Tegelberg (Kuhmo Oy) sekä Jouni Tuohimäki (UPM Metsä Viitasaari). 

Huomionosoitukset jaetaan metsäammattilaisille, jotka ovat omaksuneet työssään täyden kympin arvoisesti metsäalan yhteisen edistämisen tärkeyden. Uutta tietoa ja tiedon jalkauttamista tarvitaan, jotta metsäala voi kukoistaa myös jatkossa. Työssään lähettiläät osaavat luontevasti tuoda esiin Metsäsäätiön työn tärkeyden metsänomistajille.

”Helena on erityisesti sisäistänyt varojen keräämisen perimmäisen ajatuksen menekinedistämisestä. Hän osaa erinomaisesti perustella metsänomistajalle, miksi puukaupan molempien osapuolten on viisasta maksu maksaa. Helena saa metsäasiantuntijoistamme toistuvasti erinomaista palautetta esimerkillisestä metsänomistajan etua ajavasta työstään. Myös verovähennyksen Helena osaa perustella siten, ettei metsäomistajalle jää muita järkeviä vaihtoehtoja kuin maksaa maksu,” kertoo Mhy Kymenlaakson toiminnanjohtaja Panu Pettinen

”Kiitos Metsäsäätiölle kaikkien huomionosoitusten saajien puolesta. Tällainen muistaminen lämmittää mieltä. Kokemukseni mukaan metsänomistaja suhtautuu Metsäsäätiöön positiivisesti, jos puukauppojen yhteydessä esittelee säätiön periaatteet ja kertoo mihin menekinedistämismaksuja käytetään. Hienoa, että säätiö tukee metsäelinkeinon kehitystä ja erityisesti lasten ja nuorten metsäkasvatusta. Olenkin vinkannut paikallisille kouluille Metsäsäätiön apurahoista”, kiitteli Helena Koivisto.

Huomiot Metsäsäätiön lähettiläille jakoi säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Marko Mäki-Hakola. ”On ilo olla mukana jakamassa huomionosoituksia Metsäsäätiön lähettiläille. Metsäelinkeinolla on oikeus kukoistaa ja sitä oikeutta on tuotava jatkuvasti esille meidän kaikkien toimesta, jotka työskentelemme metsien kestävän käytön parissa. Lämpimät onnittelut palkituille koko Metsäsäätiön puolesta.”
Kuva Vilma Issakainen

Suomen Metsäsäätiön on metsäalan yhteinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Metsäsäätiön taustalla ovat metsänomistajat, puuta jalostava teollisuus sekä metsäalan työntekijät ja yrittäjät. Vuosittain apurahoja jaetaan lasten ja nuorten, tieteen ja tutkimuksen sekä vaikuttajaviestinnän hankkeisiin noin 1,5 miljoonalla eurolla. Metsäsäätiön uusi avaus ovat vastuullisuushankkeet, joita lähdetään pilotoimaan ensi vuonna.

Ajankohtaista

 1. Metkan tukitasot ja -ehdot on vahvistettu

  Metkan tukitasot ja -ehdot on vahvistettu

  Valtakunnallinen

  Valtioneuvosto on 16.11.2023 antanut asetuksen metsätalouden määräaikaisesta kannustejärjestelmästä annetun lain voimaantulosta ja asetuksen metsätalouden kannustejärjestelmästä. Ohessa maa- ja metsätalousministeriön tiedote tukitasoista – ja ehdoista kokonaisuudessaan.

  Lue lisää
 2. Vuoden Kymppi -palkinto pirkanmaalaiselle Jouko Lehtiselle

  Vuoden Kymppi -palkinto pirkanmaalaiselle Jouko Lehtiselle

  Valtakunnallinen

  Ehdotuksia palkinnon saajaksi annettiin yli 60. Metsäjohtokunta päätti Vuoden Kymppi- palkinnon lisäksi myöntää kunniamaininnan erityisasiantuntija Timo Hannoselle.

 3. Mikko Tiirola avasi metsävaltuuskunnan kokouksen Hanasaaressa

  MTK:n Mikko Tiirola: Luontoa ei suojella komission, vaan Suomen ja suomalaisten vuoksi

  Valtakunnallinen

  ”Metsänomistajat ovat sitoutuneita kestävään metsätalouteen. Tämä vaatii kuitenkin ennakoitavuutta”, metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola korosti metsävaltuuskunnan vuosikokouksen avauspuheessaan Hanasaaressa 2. marraskuuta.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset